Фитостеролите, съдържащи се в маслото от Тиквени семки, са растителни стероиди и подпомагат функцията на простатната жлеза и уринарната система. Те подпомагат и нормалната полова функция на мъжа. Линоловата киселина е есенциална мастна киселина, която спомага да се поддържа клетъчната мембрана в оптимално състояние.

Маслото от Тиквени семки съдържа значителни количества Витамин Е, който е мощен антиоксидант и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Проантоцианидините (PACs) съдържащи се в екстракта от червена боровинка допринасят за предотвратяването на инфекцията на пикочните пътища. Специалната структура на тези PACs (включващи А-тип връзки между компонентите) действа като бариера пред бактериите. Когато бактериите не могат да се придържат, те не могат да причинят инфекция.

Копривата е добре познато растение от древни времена, което с богатото си съдържание на биологичноактивни вещества оказва редица благоприятни ефекти върху човека. Тя е ефективна естествена добавка за здравето на простатата. Тя намалява обструкцията на уринарния поток. Копривата подобрява състояния, свързани с уголемена простата.

Цинк Този незаменим минерал е важен за растежа на репродуктивните органи и функциите на простатната жлеза, като допринася за нормалния фертилитет и възпроизводство, тоест плодовитостта. Цинкът е важен за поддържане нормална концентрация на витамин Е в кръвта.

Селенът е микроминерал, с важни биологични и биохимични функции в живите организми поради уникалните си антиоксидантни качества и способността си да регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Най-важната функция на Селена е участието му в състава на ензима глутатион пероксидаза, който подтиска окислението на мазнините. Този ензим е жизненоважен и работи в синхрон с витамин Е. Двете вещества работят синергично като благоприятстват нормалната сперматогенеза. Tой е мощен антиоксидант и допринася за подобряване защитата на имунната система, като предпазва от образуване на свободни радикали, които увреждат здравите тъкани.

Хромът е микроелемент, който се намира в малки количества в тялото. Основната функция на хрома се отнася до метаболизма на глюкозата. Това е важно за здравето на простатата, тъй като изследванията показват, че по-висок риск от нарушения на простатата е свързан с високи нива на кръвната захар.

Простатил Макс на Фитофарма е супериорна комбинация за здравето на Вашата простата.

"Фитофарма" ЕООД

тел.: 06952 2292; 06952 2430

е-mail: [email protected]

www.phytopharma.eu