• Инцидентът стана в пловдивския клуб, нашумял с “голите обиски”
  • 17-годишният ученик вече е изписан от болницата и се прибра вкъщи

Само с уплаха от страна на родителите и близките се размина 17-годишният Георги Какалов-младши, който припадна в 1 ч след полунощ в петък срещу събота в пловдивския клуб “Бушидо”. Младежът е син на бившия футболист на “Ботев” (Пд) Георги Какалов. Той е влязъл в клуба с попълнена от майка му декларация, че ще бъде придружен от пълнолетен.

Заведението стана известно, след като в навечерието на Гергьовден полицаи извършиха акция за издирване на наркотици и 400 клиенти бяха съблечени за проверка.

На Георги му прилошало по време на купона и той загубил съзнание. Негови приятели и охранители извикали екип на Спешна помощ, обадили се и на родителите му.

Версията, върху която основно се работи, е, че ученикът е смесил алкохол и райски газ, потвърдиха от полицията. Такива обяснения са дали свидетели на инцидента. Днес се очакват подробности.

Собственикът на дискотеката Диан Найденов заяви пред медиите, че там не допуска продажбата и употребата на райски газ. Той не разполагал с данни момчето да е употребило райски газ и твърди, че ако това е станало, бил внесен отвън. Не коментира защо е сервиран алкохол на непълнолетен.

“Синът ми в момента е добре и това е най-важното за мен и майка му”, заяви Какалов-старши. Той поясни, че детето  му

най-напред било на абитуриентска

вечер на свой приятел, след това се преместили в “Бушидо”. Момчето било там с писменото разрешение на майка си Виолета. То живее с нея, след като родителите му се разделили.

“Аз не знаех, че синът ми ще ходи там. Разбира се, не мога да обвинявам никого,  че е отишъл. Имам му доверие. Не е конфликтна личност. Той е добро момче, никога не е създавал проблеми. Как може да спреш някого насила? Ние като млади също сме ходили по заведения. Може би ако знаех, щях да отида с него, но това са само предположения. Имало е да става. Важното е, че всичко приключи добре”, коментира бащата.

Той няма никакви претенции към собствениците на клуба. Не можел да каже какво точно е станало, тъй като не иска да разпитва сина си, докато не се възстанови напълно, и щади психиката му.

“Бях уведомен от приятел на Георги, че е припаднал. Веднага отидох в клуба, след това бях с него и в болницата. Беше в безпомощно състояние и

се молех да оцелее. Сутринта дойде в съзнание,

състоянието му се стабилизира и се прибрахме у дома.  Благодаря на лекарите, че положиха всички сили да го спасят”, разказа бащата.

“Не мога категорично да твърдя какво е взел в заведението. Тестът му за наркотици беше отрицателен, а за алкохол отчете 0,6 промила, което е две бири. Дали го е смесил с райски газ, както се  говори, не мога да бъда категоричен. Полицията извършва разследване, синът ми вече даде показания и аз повече не го и питам. Не знам нищо за този райски газ и дори се поинтересувах от лекарите в болницата, където беше синът ми”, заяви още Какалов-старши.

Казва, че не може да опише преживения кошмар и се надява никога да не се повтори.

Самият  Георги Какалов-младши върви по стъпките на баща си и тренира футбол. Операция на скъсани кръстни връзки обаче го извади за дълго време от игра. 

“Важното е да оздравее напълно и да продължи напред”, каза баща му.