Родилката, докарана по спешност със "Спартан"-а в София, е  изпаднала в кома по време на раждането в сливенската болница. Какво точно е довело до тежкото й състояние обаче засега не става ясно.

Самолетът на военните с екип медици излетял от София около 4 ч до база "Безмер", качил жената и малко преди 9 ч на Великден се приземил обратно в столицата с пациентката на борда.

Жената е настанена в болница "Токуда", тя е с полиорганна недостатъчност.

30-годишната родилка била приета в МБАЛ "Д-р Иван Селиминиски" в Сливен по спешност в четвъртък - 13 април, с отлепена плацента и мъртъв плод, съобщи началникът на отделението по Анестезеология и интензивно лечение д-р Юлия Бянкова.

Направена е операция, но състоянието ѝ се влошава и лекарите са започнали вливане на кръв и плазма. Проведени са множество разговори с национални консултанти и е решено пациентката да бъде прехвърлена в болница в София.

След като е получено разрешение от министъра на отбраната Димитър Стоянов да бъде откарана със военно-транспортен самолет, тя е подготвена от екипа на сливенската болница за полета и в събота следобед е транспортирана от авиобаза "Безмер" до София. Според информацията от болницата преди 3 години бременността и е завършила по подобен начин, но миналата година е родила дете, предаде БНТ.

За наложилото се кръвопреливане близките на жената са организирали акция. По неофициална информация били прелети над 50 банки кръв, съобщи Би Ти Ви.