Лукът и чесънът са причина за лошо храносмилане
Признати като едни от най-силните противовъзпалителни средства, лукът и чесънът неизменно присъстват на трапезата ни, особено през студените месеци. При някои хора обаче водят до забавяне на храносмилането и дори могат да предизвикат киселини.
Решението
Въпросът не е да ги ограничавате, защото ще се лишите от полезните им свойства, а просто да се научите да ги консумирате приготвени на пара или задушени. Друг полезен трик е заедно с тях винаги да приемате копър или джоджен (мента), за да подпомогнете храносмилането. Така ще се справите и с неприятния проблем на тежкия дъх, който остава след консумирането им.
Орехите стимулират образуването на афти
Орехите са източник на омега 3 мастни киселини, манган и мед. При някои хора обаче прекомерната консумация на орехи стимулира образуването на афти. Според някои специалисти причината се крие в промяната на киселинността в устната кухина и те са категорични, че орехите не са единствените заподозрени, но също така и други храни като сирене, лешници, зеле и шоколад.
Коментари