Освен чрез строги диети и ограничения, можете да предотвратите появата на подут корем, като увеличите приема на някои продукти,съобщиха от "Лайфхак".

      1. Вода - има невероятен ефект върху храносмилането. Разгражда твърдите вещества, които са основен фактор за подуването на корема. Можете да добавите пресен лимон, който ще ви помогне да се отървете от токсините.

      2. Джинджифил - помага при всякакви проблеми с храносмилателната система, включително болки и подуване. Тъй като има натрапчив вкус, можете да го добавите настърган в чаша гореща вода и да го консумирате като чай.

      3. Храни, богати на калий - Калият предотвратява задържането на излишна сол и вода в организма, което е една от основните причини за подуване и наддаване на килограми. 

      4. Фибри - Много е важно да регулирате метаболизма в организма. Консумирайте фибри всеки ден - зърнени закуски, ядки, семена, плодове.

      5. Магнезий - проучванията показват, че магнезият неутрализира стомашната киселина, което причинява лошото храносмилане. 

      6. Омега-3 мастни киселини - ако сте фен на морските дарове, можете да се възползвате от този факт. Редовната консумация на рибни ястия намалява подуването и възпалението на домашно-чревния тракт. 

Превод и редакция: Вержиния Григорова