В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, БЧК започна поетапното раздаване на неразпределените от първи транш хранителни продукти на 57 321 допълнително включени в програмата уязвими български граждани. Това съобщиха от организацията, цитирани от БТА.

Раздаването ще продължи до 19 май и всички допълнително включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане лица ще получат брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар и вафли.

Предоставянето на хранителните продукти ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта 293 пункта, като всеки правоимащ, включен в допълнителните списъци, ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК и на АСП, както и в регионалните офиси на БЧК. Гражданите могат да се обаждат в областните организации на БЧК за допълнителна информация.