Прополисът е смолиста смес, която пчелите събират от дървесните пъпки, сокове и цветове. Съдържа ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, и се използва като лепило за запечатване на отворите в кошера, както и за полиране на килийките във вътрешността му.

Пчелният прополис притежава естественото свойство да подпомага унищожаването на патогените и още от древността е употребяван като активно средство срещу рани. Изследванията показват, че предотвратява множество заболявания, атакувайки активно бактериите, вирусите и другите микроорганизми, които са причинители на инфекцията.

Пчелният прополис има доказани ползи за здравето на устната кухина и тепърва става предмет на нови стоматологични изследвания. Използва се отдавна като средство против рани и възпаления. Има също изследвания, които сочат, че прополисът може да предпазва от кариеси и някои заболявания на устната кухина, което се дължи на антимикробните му свойства.

Освен доказаните антибиотични и антисептични свойства, прополисът има способността да стимулира имунната система. Също така има антивирусно и противовъзпалително действие. Проучванията продължават да потвърждават ценните му свойства да лекува без помощта на други лекарства грип, общи простуди и да облекчава състоянието при такива автоимунни заболявания като астма, артрит, диабет тип 1 и лупус. Освен това научните изследвания показват, че прополисът е полезен по друг начин - повишава добрия холестерол, подобрява инсулиновата чувствителност и балансира нивата на кръвна захар.

Изобщо, прополисът е един от подаръците на лечебната природа. Докато тепърва се правят още изследвания, за да се разбере какъв точно е спектърът му на приложение, употребата му продължава да ни предоставя безспорни ползи и остава здравословна алтернатива на употребата на повече лекарства.

PROPOLIS от NATURALL

Натуралният имуностимулатор и антибиотик

100% пречистен

5 пъти по-силен от обикновения прополис

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули

• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.

• 100% натурален

• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Търсете в аптеките!
www.alimento.bg