Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви съветваме да потърсите новия брой на списание „Рецепти за здраве“, в което специалисти обясняват как да проверяваме продуктите, още докато пазаруваме, и как най-лесно да сме уверим в качеството на храната ни. Ето някои от техните съвети.

Рибата не бива да мирише на море

Може да ви прозвучи парадоксално, но прясната риба не бива да ви блъска в носа със силна морска миризма - по-скоро би следвало да доловите леко и приятно ухание на йод. Всеизвестно е правилото за очите - при прясната риба те са бистри, прозрачни и блестящи. А кожата е лъскава и еластична. Особено важно е да не купувате многократно замразявана и размразявана риба - в случая по-добре вземете шоково замразена, така ще сте сигурни в качеството. Ще познаете качествената замразена риба по тънкия скреж повърхността - рибите не бива да са залепнали една за друга в леден блок.

целия текст четете тук