Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват и да класират диети по тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са: леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.
предимства
бърза загуба на тегло
може да се ядат мазни храни
недостатъци
без хляб и сладко
голямо ограничение на калориите
Пълноценност - 2
Загуба на тегло за кратък срок -4
Загуба на тегло дълготрайно - 2 1/2
Леснота на спазване - 2 1/2
Питателност - 2
Безопасност - 2 1/2
За диабетици -2 1/2
За сърдечно здраве -2
Тип: нисковъглехидратна
Цел: загуба на тегло
Твърдението: ще отслабнете 7 кг за 2 седмици, ядейки мазни храни
Теорията: Ако тялото е двигател, то въглехидратите са горивото. Ограничаването на въглехидратите кара организмът да складира мазнини. Захарите, които се намират в картофите, белия хляб, ориза, са изхвърлени от хранителния режим. Протеините и мазнините като пилешко и червено месо, яйцата са добре дошли. Мазнините се топят, килограмите също.
Коментари