Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват и да класират  диети по тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са: леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

бърза загуба на тегло

може да се ядат мазни храни

недостатъци

без хляб и сладко

голямо ограничение на калориите

     Пълноценност - 2

Загуба на тегло за кратък срок -4

Загуба на тегло дълготрайно - 2 1/2

Леснота на спазване - 2 1/2

Питателност - 2

Безопасност - 2 1/2

За диабетици -2 1/2

За сърдечно здраве -2

Тип: нисковъглехидратна

Цел: загуба на тегло

Твърдението: ще отслабнете 7 кг за 2 седмици, ядейки мазни храни

Теорията: Ако тялото е двигател, то въглехидратите са горивото. Ограничаването на въглехидратите кара организмът да складира мазнини. Захарите, които се намират в картофите, белия хляб, ориза, са изхвърлени от хранителния режим. Протеините и мазнините като пилешко и червено месо, яйцата са добре дошли. Мазнините се топят, килограмите също.

Целия текст четете тук