Това написа премиерът след преврата в Медицинския университет, който бе закрит за журналисти и охраняван от полиция, а на участниците бе забранено да говорят пред медии

Преврат в Медицинския университет в София свали ректора проф. Вихра Миланова и обяви за неин наследник проф. Виктор Златков.

Четири часа 320 делегати обсъждаха на тъмно, без журналисти, охранявани от полиция, скандалите в едно от най-големите висши учебни заведения, после напуснаха през задни входове вероятно заради заповед да не общуват с медии.

Организатор на преврата е бившият ректор проф. Ваньо Митев, чието 8-годишно управление бе проверявано от одита на министерството на образованието.

Появиха се слухове за урни с двойни дъна, с които противниците на Митев обясняваха 263-те гласа за новия ректор проф. Златков. Неочаквано в скандала се включи Бойко Борисов. Сайтът “Офнюз” го забърка в някакви отношения с бившия шеф на “Майчин дом”.

“Нямам роднински връзки с проф. Златков. Намирам избора за скандален и непрозрачен”, написа във фейсбук премиерът.

Малко по-късно и вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева се възмути от преврата в Медицинския университет.

“Начинът, по който се проведе заседание на общото събрание на Медицинския университет - София - с охрана, с извеждане принудително на негови членове, въпреки че имаше висяща процедура във ВАС, и в пълно медийно затъмнение, е напълно неприемлив”, коментира Кунева.