Здравният министър Таня Андреева обяви, че ще съди за клевета Десислава Атанасова по повод нейни твърдения за обществена поръчка.

Ще заведа съдебно дело за клевета срещу Десислава Атанасова по повод на нейни твърдения днес от парламентарната трибуна, че съм обявила обществена поръчка за нещо, което в момента съществува, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Депутати от ГЕРБ съобщиха за "скандална обществена поръчка", обявена от министърът за интегрирана информационна система в "Спешна помощ". Поръчката е за 6,5 млн. лв. и по думите на депутата и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова е обявена "на тъмно" на 24 декември 2013 година.

Няма нито една обществена поръчка, направена на тъмно. Това каза на пресконференция по повод изявленията на Десислава Атанасова за обществена поръчка в Министерство на здравеопазването министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от Фокус.

Няма да позволя да се спекулира с името ми, да си избърсва някои ръцете с него.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Не съм професионален политик, и въпреки това, разбирам амбициите за политическо утвърждаване на едни или други политици. Смятам, че е грозно политика да се прави с лъжи и опетняване на името на едни или други хора. Смятам, че никаква цена - политическа или друга, не си заслужава, за да бъде хвърлено петно върху работата на Министерството на здравеопазването. Аз съм гарант, и заставам зад името си за това, че до момента, от началото на мандата, няма нито една обществена поръчка, направена на тъмно, извън регламентираните изисквания и правила, и в която, под една или друга форма, да са прокарани лобистки интереси. Който може да докаже обратното, съм готова да седна с него на една маса. Готова съм дори и в съда да покажа документите, с които разполагам", обясни д-р Андреева.