Не забравяйте да хапвате яйца всеки ден, не само по Великден, съветват специалистите. Това е един от най-евтините начини да поддържате добра здравословна форма. Жълтъкът на яйцето съдържа над 90% калций и желязо,
а белтъкът е изключително богат на протеини.

  Едно малко яйце е много по-добро от изкуствените таблетки с витамини. То съдържа:

 B2 (рибофлавин), който помага на тялото да разгради храната в енергия
 B12 (кобаламин), който е от жизненоважно значение за производството на
червени кръвни клетки
  (ретинол) - чудесен за зрението
 E (токоферол) се бори със свободните радикали, причиняващи тъканно
и клетъчно увреждане, което пък може да доведе до рак


За децата!

Витамини А и В2 също са важни за растежа, така че направете всичко възможно
вашите деца да хапват яйца редовно.

Отслабване с яйца

  Знаете ли, че яденето на яйца може да ви помогне да отслабнете? Изследване, проведено от център за борба със затлъстяването в САЩ, установява, че консумацията на яйца за закуска помага за ограничаване приема на калории през целия ден с повече от 400 калории!

Какво друго е важно за здравословното меню и още много други полезни съвети за храненето и здравето - само в списание "Рецепти за здраве"