Ако се тревожите да не хванете рак, може просто да почнете да ядете боб и вашите тревоги ще се уталожат. Учени доказаха, че бобът действа по много начини срещу туморите, а освен това носи и други ползи за здравето.

Повечето от тези ползи се отнасят за цялата група бобови растения.

Способността на бобовите храни да намаляват риска от рак бе установена преди няколко години при голямо изследване в 41 държави. Най-много се намалява рискът от рак на гърдата, на простатата и на дебелото черво.

По-късни проучвания откриха понижен риск и при други видове рак.

Изследването на медицинските сестри в САЩ е най-продължителното и най обхватното за отделните аспекти на женското здраве. Чрез данните от него може да се оцени как богатите на флавонол храни предпазват гърдата преди менопаузата при жени от 26 до 46-годишна възраст.

От всички изследвани храни бобът и лещата се оказаха най-ефикасни. Те свалят
риска от рак на гърдата с цели две-трети.

Цялата история и още много полезна информация четете само във вестник "Живот без рак"