Алкалната вода подобрява обмяната на веществата, укрепва имунитета, забавя процесите на стареенето, намалява риска от отравяния и злокачествени образувания.

80% от състава на нашия организъм е вода. Именно тя осъществява доставката на хранителни вещества до всички клетки на тялото и в качеството си на универсален разтворител способства както за усвояването на полезните елементи, така и за терморегулацията. Но водата има и други полезни функции. Тя може да бъде различна по своя състав (въпреки основната си формула Н2О), т.е. освен кислород и водород да съдържа и други химични съединения.

Съвсем логично свойствата на водата се променят в зависимост от нейния състав. Някои хомеопатични препарати например се състоят почти изцяло от вода, в която има почти нищожна концентрация разтворено активно вещество. Това количество е достатъчно за успешното лечение.

Водата, съдържаща разтворени сребърни йони, се смята от алтернативната медицина за прекрасно средство срещу стомашни заболявания, свързани с повишената киселинност - язва, гастрит, панкреатит.

Като много полезна се определя и т.нар. разтопена вода (при нейното замръзване "изчезват" съдържащите се в нея тежки метали). Тя намалява умората, повишава работоспособността, изостря вниманието и паметта, спомага за по-бързото лечение на инфекциите.

Според изследванията при замръзването си водните молекули се намагнитизират и придобиват структура, която им позволява да се внедряват в биологичните клетки.

Ако се използват специални апарати, които повишават или понижават електропроводимостта на водата, може да се приготви т.нар. "жива" (или "мъртва") вода.

"Живата" вода (католит) се приготвя с помощта на активатор. При активацията си тя получава алкални свойства, които възпрепятстват окисляването на молекулите и стимулират възстановителните реакции на организма.

В резултат на това се повишава жизнения тонус, подобрява се обмяната на веществата, укрепва се имунитета, забавят се процесите на стареенето, намалява рискът от отравяния и злокачествени образувания.

Алкалната вода се смята за полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, стомаха, червата, подагра, алергични заболявания.

Водата с понижена проводимост (анолит) е способна да унищожава и извежда от организма всякакви чужди елементи: шлака, вредни микроорганизми, според някои - дори ракови клетки. Тя е особено полезна при изгаряне, кожни възпаления, гъбични заболявания.

Една от функциите на водата е да извежда от организма шлаката и естествените отпадъци. Ако страдате от запек или задържане на урината, (и тя е с тъмен цвят и гъста концентрация), това означава, че организмът ви е обезводнен.

За нормалното функциониране на организма през деня трябва да се употребяват не по-малко от 2 л течности. Ако ядете доста плодове и зеленчуци, част от необходимата течност ще си набавяте от тях.

Водата може да ви помогне да се разделите и с наднормените килограми. Ако организмът се нуждае от течности, той започва да натрупва вода и да извлича от нея хранителните вещества под формата на мастни клетки. Ако се натрупа достатъчно течност, мазнините се разграждат и се превръщат във вода. Ето защо диетолозите препоръчват всеки път преди ядене да се изпива по една чаша вода.

Новият уред ХИДРО ХЕЛТ осигурява във всеки дом чудото на алкализираната вода! Само сега можете да закупите високотехнологичния Хидро Хелт на преференциалната цена от 28.90 лв.

Поръчайте на телефони: 02/ 822 03 12; 0876 766 800