Зимата не е най-добрият сезон за нашия организъм. Студ, недостатъчната слънчева светлина, недостиг на витамини - всичко това трудно се понася от организма.

Учените са открили продуктите, които ни помагат да бъдем в тонус през студените месеци. Един от тях е царевичния грис.

В царевичния грис се съдържат огромно количество витамини, в това число В1, РР, В, каротин, селен и провитамин А, много полезни микроелементи, въглеводороди и скорбяла. Всички те насищат организма с витамини, повишава съпротивителните сили, дава енергия и, което никак не е маловажно, помага да се подобри работата на стомаха.

Ястията, които могат да се направят от царевично брашно са много и разнообразни, но според лекарите най-полезни са кашите, или просто качамак.

Редовната употреба не само че нормализират храносмилането, но подобряват и психологическото състояние на човек, защитават от стрес и депресии.

Има категории хора, за които царевичния грис е особено полезен. Това са онези, които водят заседнал начин на живот. При мъжете и жените, които прекарват целия ден на едно място, започват застойни процеси в стомаха. Царевицата се справя много добре с този проблем.

Качамакът е много добър и за онези, които искат да се освободят от излишните килограми. При редовно закусване с царевична каша няма да усетите как сте се освободили от излишните килограми.

Качамакът е много полезен и за децата, не само заради това че е вкусна и полезна, но царевичният грис не съдържа глутен, което е много важно за алергичните малчугани.