Рязаха му част от пръст, добре е и се възстановява вкъщи, казва синът на легендата

"Баща ми е добре, не е в хоспис. Сега съм му взел слухови апаратчета, защото има проблем със слуха и трудно чува. Възстановява се у дома, защото му правиха операция на крака, рязаха му част от пръст и не е в кондиция. Но иначе е добре и се пази от вируса, да не го хване пак. Затова не сме и празнували гръмко неговия 80-годишен юбилей." Това каза пред вестника синът на великия Боян Радев - Боян.

Освен него и семейството му за шампиона ни по борба се грижи и дъщеря му Галя, както и негов приятел, който вдига телефона вместо него. "Баща ми не губи чувството си за хумор и много се радва на внуците, които му разказват весели истории и го разведряват", допълва Боян-младши.

Проблемите на Боян Радев започнаха през зимата на 2020 година, когато ненадейно почина брачната му половинка Мария. Жената, с която са дружно от половин век, издъхна от тромб, а преди това получи инсулт.

"Много ми е мъчно, какво да кажа, всеки ден се сещам за нея и от това не ми става по-добре - люлея се, губя равновесие. Иначе дали плача - не, боли ме, но плача само пред картините и внучките. Не празнувам личните си празници, а ги отбелязвам с изложба", сподели ни тогава големият шампион.

Когато се връща към миналото, удостоеният с място в Залата на славата на световната борба в Оклахома спортист, се радва, че животът му се е стекъл точно по този начин.

Пръв сред равни шампиони е борецът ни
Пръв сред равни шампиони е борецът ни

"Щастлив човек съм, всичко, което исках - постигнах. Бях обикновен каруцар, но имах дупе. Сега ме наричат велик колекционер, а преди това ме възвеличаваха като велик борец. За второто сигурно са прави, но с колекционерството е по-друга работата. Никога не съм се мерил с колегите. Можеш да имаш само една картина или скулптура, но тя да е толкова мила на сърцето ти, че да се чувстваш най-богатият човек на земята. А може да си напълнил сейфа с шедьоври, но пак да си с беден дух. В този бизнес не става само с пари, трябва и душа. Парите гепят ли те в мъртва хватка, изчезваш на мига от истинското изкуство", проповядва в типичния си стил великият борец.

Пожелаваме му бързо и пълно възстановяване!