Ядките кашу са широко известни със своя специфичен вкус и безпогрешна форма. И въпреки че повечето от нас ги включват от време на време в хранителния си режим, вероятно нямате представа, че тези ядки може да направят чудеса за тяло, тъй като съдържат цял куп различни хранителни вещества.
Кожата засиява
Кашуто е чудесен източник на мед и антиоксиданти, които са полезни за кожата. Антиоксидантите намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими, произвежда колагена, който е отговорен за повишаване на еластичността на кожата.
По-рядко боледуване
Кашуто е пребогато на цинк.Този химичен елемент е важен за развитието на клетките на имунната система и производството на антиоксидантни ензими.
По-здрави кости
Само 30 г кашу може да осигури около 30% от дневната доза мед и 20% магнезий. Медта подпомага развитието на костите и съединителната тъкан, докато магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.
Коментари