На консервите доста често им се носи лоша слава. И това е така, защото, съгласете се, не всяка храна е подходяща да бъде натъпкана в метална кутийка.
Освен това тяхната питателност със сигурност е доста по-променена от тази на храните, които не са консервирани. Винаги гледайте етикетите – ако има продукти, на които не може да прочетете името, най-добре да предпочетете свежия им вариант пред консервирания.
Кои са най-добрите и най-лошите храни в консерва, които може да купите?
Най-добрите храни
Зеленчуци
Независимо дали са консервирани, замразени или свежи, те винаги са добри за здравето. Разбира се, нищо не може да бие прясната царевица или зелен фасул, стане ли дума за вкусови качества. В повечето случаи зеленчуците се консервират едва когато наистина са узрели, което не отнема от тяхната полезност. Освен това съхранени така, те се готвят много по-бързо. Единственото, за което трябва да внимавате, е съдържанието на сол. Колкото по-малко, толкова по-добре.
Коментари