В тази течна подправка се съдържат витамини, минерали, аминокиселини, полифеноли и много безвредни киселини за тялото като лимонова, млечна и ябълчена.
Според последните проучвания миксът в ябълковия оцет влияе добре на здравето. Ако приемате по 1 с.л. от него в продължение на 60 дни ще имате следните ползи:
Стабилизира кръвната захар
Този оцет има антигликемичен ефект. Смята се, че оцетната киселина намалява кръвната захар, възпрепятствайки пълното абсорбиране на сложните въглехидрати.
Ябълковият оцет подобрява чувствителността към инсулина с 19% при диабетици и с 34% при хора в преддиабетно състояние.
2 с.л. ябълков оцет преди лягане свалят с 6% нивото на кръвната захар сутринта.
Защитава сърцето
Полифенолите в оцета спъват оксидирането на лошия холестерол и така предпазват от сърдечни болести.
Коментари