Чува ли сте много версии по въпроса. Някои препатили се кълнат в ефективността на домашните лекове, други никога не са разчитали на тях и категорично ги отричат. Истината е, че единствено намесата на зъболекаря, е начинът да се отървете от неприятната болка. Но визитата при него често не може да се случи на мига. Временно опитайте да облекчите страданието си с домашен лек. Нищо специално, вероятно вече имате необходимото вкъщи.

Солена вода
Понякога положението се влошава бързо, а времето до часа при стоматолога ви се вижда безкрайно. Опитайте с обикновено изплакване на устата със солена вода. Сложете половин чаена лъжичка сол в чаша вода, жабурете и изплюйте, без да поглъщате солената вода. Добре е също да почистите с конец около болящия зъб, за да премахнете евентуални остатъци от храна, които дразнят.

Студен компрес
Ако бузата ви е подута, наложете плик с лед, завит в кърпа. Задръжте го за около 15 мин, но не прекалявайте с охлаждането. Не пренебрегвайте състоянието си и потърсете квалифицирана помощ, колкото се може по-бързо. Възможно е възпалението да е по-сериозно, отколкото очаквате и да се пренесе към съседен зъб или челюстта.

За останалите начини да облекчите зъбобола четете на mila.bg