Диетолози откриха, че консумирането на червените водорасли дулсе помага за здравословното ни състояние, съобщи "Дейли мейл".

Все повече се говори за "новите супер храни" и за ползите от тях. Диетолози от Сидни убеждават, че водораслото трябва да стане неизменна част от храненето ни, като изтъкват ползите от него:

* Подобрява зрението

* Укрепва костите

* Регулира кръвното налягане

* Допринася за свежия вид на визията

"От всички водорасли този вид е най-богат на протеини и на фибри. Хората трябва да го включват в диетите си, защото има много хранителни ползи и съдържа високо количество антиоксиданти", съобщиха учените.

Те изтъкват още факта, че водораслото има високо съдържание на йод, който помага за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Ако организмът не получава достатъчно количество йод, се наблюдава наддаване на килограми и непрекъсната преумора на тялото. Един допълнителен плюс е, че не е необходимо водораслото да бъде сготвено. Може да се закупи под формата на листа и да се добави към салата, към дресинг или за да се подправят ястия. 

Превод и редакция: Вержиния Григорова