Австралийският диетолог Сузи Бюрел посочи от кои храни има най-голяма полза при борбата с целулита, съобщи "Дейли мейл".

Когато се опитваме да се справим с излишните килограми и да бъдем във форма, най-често мислим, че единствената ни възможност е да прекарваме часове във фитнеса. Сузи Бюрел разкри, че промяната в храненето ни може да ни помогне максимално, когато искаме да се справим с целулита.

На първо място, тя препоръчва приема на сьомга най-малко три пъти седмично, за да се поддържа кожата красива и здрава. Ако не можем да си позволим тази риба толкова често, бихме могли да я заменим с рибено масло, което също има много ползи за здравето.

Съветът й е да заместим подсладените сокове, содата и студения чай с фреш от зеленчуци като цвекло, зеле, спанак и моркови. Те съдържат антиоксиданти, които са ключът към защитата на клетките от увреждане и стареене.

За борбата с целулита тя съветва още ежедневно да се приема зелен чай или чай от лайка. Те забързват метаболизма в организма. "Когато говорим за контрол над килограмите, не можем да не споменем и ограничения прием на въглехидрати. Трябва да забравим за белия хляб, ориза и макаронените изделия", категоричен е диетологът. 

Тя допълва още, че колкото по-ярък цвят има един плод или зеленчук, толкова по-здравословен ефект има върху тялото ни. 

Превод и редакция: Вержиния Григорова