През лятото се завишава рискът от гъбични проблеми. Причината е най-вече непрекъснатото излагане на вода по плажове и басейни, но също така и промяната в режима на хранене. Позволяваме си много повече сухи храни и при някои хора това провокира запек. Освен това завишаваме консумацията на захар, което променя киселинния баланс в организма и създава благоприятна среда за развитието на гъбички.

Масло от кокос и риган

Много важно е храненето. Най-добрата превенция срещу гъбички са пробиотиците. Така че ако не консумирате достатъчно продукти, богати на тях през отпуската, не забравяйте поне да ги приемате като добавка. Това ще подобри чревната флора, а именно от стомаха тръгват повечето гъбични инфекции.

Друг силен агент срещу микози е кокосовото масло. По една чаена лъжичка дневно като заместител на олио при приготвяне на яйца например или просто намазано на филия, ще ви спаси от инфекции.

Целия текст четете на mila.bg