Змия паникьоса минувачи и търговци в центъра на Хасково в следобедните часове днес. Влечугото изпълзяло по улицата до НАП, минало покрай такситата на стоянката и се шмугнало през решетката до един от бутиците. Паникьосаните хора веднага се обадили на тел. 112 и на място пристигнаха от пожарната, съобщава Haskovo.info.

Жената от магазина, под който влязла змията, призна, че се страхува много от влечуги и пила едно успокоително. Тя бе доволна, че студенокръвното не се е промъкнало в бутика й, защото тогава паниката щеше да е още по-голяма.

Таксиметровите шофьори пък казаха, че според тях е смок, който явно е изпълзял от някоя кола и показваха с ръце размера му.

Пожарникарите заявиха, че змията най-вероятно се е шмугнала към мазетата, където лови мишки и плъхове и сега няма как да я намерят. Те предупредиха хората да се обадят, ако пак се появи. От пожарната подчертаха, че когато хващат змии не ги убиват, а ги връщат в естествената им среда – в гората. Това бе по повод предложения от минувачи, змията да бъде смазана с мотика.