Всички искаме да бъдем във форма, защото доста често пътят към самочувствието и увереността минава и през грижата за външния вид и по-специално тялото. Наднорменото тегло или просто напълняването и повишаването на мазнини в някои зони на тялото, са обичайни явления и с оглед на наближаващите празници, можем да ви гарантираме, че броят на хора, които се чувстват понапълняли, значително ще се увеличи. Естествено съществуват много и различни начини за отслабване, които можете да изпробвате, за да вталите фигурата си до желаните от вас мерки, но за съжаление, когато искате бързи и ефикасни резултати, сте принудени да се подложите на много „мъки” и лишения. Всъщност може би най-трудният етап от една диета или режим е когато ви се налага да тренирате психиката си - да я подчините на целите си, така че да се въздържате от консумирането на вкусни и вероятно любими, но по-калорични храни, които избраната от вас диета категорично забранява.

Как да не се лишаваме?

Това, което всички искаме е ефикасен и лесен метод за отслабване, който все пак да е свързан с по-малко и не толкова жестоки ограничения в менюто, защото когато налагаме твърде сериозни забрани на волята си, не се чувстваме комфортно. Всъщност така отново вредим на здравето си, но чрез преживяването на излишни негативни емоции. Решение на проблема би била програма като „ЛъкиФит”. Тя се осъществява в Апартхотел Лъки Банско и има за цел да помогне на всеки в желанието му да отслабне, без да налага тежки ограничителни режими на хранене и лишения от вкусни деликатеси. Вместо това набляга на упражненията и тонизирането на тялото, не само чрез физическа дейност, но и благодарение на приятната и комфортна обстановка, която предлага петзвездният Лъки Банско. Комплексът разполага с напълно оборудвана фитнес зала, както и необходимите условия за една приказна спа почивка (сауна, джакузи, хидроджет, парна баня и др.).

На какво ще се подложите?

В тази приятна атмосфера бихте имали възможността не просто да поработите за премахване на излишните килограми, но също така да се отпуснете и да отдъхнете от натовареното си ежедневия. В общи линии „ЛъкиФит” включва в себе си балансирани нискокалорични режими на хранене, засилена физическа активност сред природата (ежедневни планински преходи, езда, комбинирана гимнастика, функционална и интензивна тренировка, йога, сутрешна китайска гимнастика) и релаксиращи спа процедури – комбинации от масажи, сауна и парна баня. Приемът на достатъчно вода също е много важен за здравето и необходим, когато става дума за отслабване, затова програмата е съсредоточена върху природните средства „жива”, енергизирана вода и зеолит, чрез чиято ежедневна консумация се прочиства организма. За да е сигурно, че няма да скучаете програмите на „Лъкифит” включват и забавления като курсове по народни танци и екскурзии до природните забележителности в сравнителна близост до хотела ( в списъка с дестинации можете да откриете Рилския манастир, Мелник-Роженски манастир – Рупите и др.)

Какво трябва да знаете?

За да бъде успешна и колкото е възможно по-ефикасна всяка програма за отслабване, с която се захващате, тя трябва да включва в себе си устойчив и подробно планиран хранителен режим. За да бъде добре планиран е хубаво да го съобразите с килограмите, които желаете да свалите и с теглото, което искате да запазите след това. В този смисъл хранителните режими са най-ефикасни, когато приеманото количество храна е измервано в калории и е разпределено в няколко яденета на ден, които са през еднакви интервали от време и са част от стриктно спазван график. Когато постигнете желаните резултати често възниква проблемът със задържането им за по-дълъг период, но в такъв случай бихте могли да се обърнете към специалисти, разработващи методи за отслабване. Всеки желаещ може да обсъди със специалистите в програмата как трябва да продължи след като приключи своя престой. Ще получите практични съвети за пълно преминаване към Здравословен начин на живот.

Все пак, независимо от килограмите, е важно на първо място да се обичате и приемате такива, каквито сте, но ако се чувствате некомфортно в кожата си поради наднормено тегло, това е сигурен индикатор, че се нуждаете от драстична промяна. Промяната изисква усилия и постоянство, но резултатите винаги си заслужават, защото повдигат самочувствието, а един от най-лесните начини да сбъднете мечтите си за перфектна фигура е като се доверите на екип от специалисти, които ще ви съветват, наставляват и ще ви накарат да се чувствате пълни с енергия и увереност.