Вашият елемент: земя
Съответстващ западен знак: Скорпион
Съвместими сте със: Заек и Коза

За Глигана това няма да е най-леката година в живота. Останете бдителни и запазете цялата си интелигентност, за да се справите.

Най-важното за вас през 2013 г. ще бъдат отношенията. Може да възникнат ревност и завист, които ще насочат отрицателни енергии към вас. Възможни са проблеми в любовния живот. Трябва да накарате да ви уважават, да сте почтени и да внимавате с интриги, в които могат да ви забъркат. За щастие имате дълбоко разбиране на човешката природа и знаете как да подхождате към хората. За вас социалният живот е изключително важен. Най-добрите месеци са март, април, декември и януари.

Що се отнася до семейството, трябва да му посвещавате повече време. Споделяйте дейности и го ценете подобаващо. Ще се появяват различни гледни точки и противоречия, но най-добре ги изяснявайте бързо на място. Чакат ви няколко хубави пътувания и забежки с любимите хора. Промяната на въздуха ще ви се отрази добре. Ще си починете, ще се забавлявате.

Годината ще премине с умерени темпове. Не се увличайте прекалено по даден въпрос, защото може да се появят проблеми. Ще има много препятствия, но ако се справяте с тях веднага, може да придвижите плановете си. Въпреки всичко ще имате и хубави моменти.

Любовният живот изисква всеотдайност и търпение. Споделете и се наслаждавайте на времето заедно. Ако се появи нова любов, опознайте я задълбочено, преди да вземете сериозно решение. Не си правете измамни илюзии, за да не се разочаровате. За да придобиете нови знания, отделете време за личен и интелектуален растеж. Следвайте здравословна диета и спортувайте.

В службата Годината на Змията ще ви донесе значителни промени. Ще имате много работа и предизвикателства. Изправени сте пред големи отговорности, но ще покажете изключителните си способности, знания и професионална солидност. Резултатът е, че макар да се налага да работите упорито, ще отговорите с решителност и годината ще е положителна. Ще спечелите възхищението на другите. Повечето Глигани ще останат в сегашната си фирма, но ако търсите нова работа, има вълнуващи възможности. Промяната ще е много добра. Най-добрите месеци са април, май, юли и октомври.

Внимавайте с парите. Ще възникнат много непредвидени разходи. Не харчете, песте, предвиждайте, изгответе си добър годишен бюджет, ако не искате да имате проблеми с плащането на данъци. През тази година трябва да избягвате рискове и прибързаност. Ще натрупате много опит и ще оберете наградите за това през следващата Година на Коня. 

Повече за годината на Змията вижте ТУК.