ЗМИЯ И ПЛЪХ
Змията и Плъхът са взаимно очаровани и се привличат. Ако успеят да изгладят различията си, ще имат много неща, които да научат един от друг. Ще си сътрудничат успешно за постигане на обща цел. Задоволяващи отношения.

ЗМИЯ И ВОЛ
Един чудесен съюз - хармония, любов и разбирателство. Змията и Волът се разбират и без думи. Пасват си прекрасно. Отнасят се изключително добре един с друг. Могат да създадат печеливша и дълготрайна връзка и да разчитат един на друг по време на криза.

ЗМИЯ И ТИГЪР
Змията и Тигърът са твърде различни, за да е работеща връзката им. Те нямат нищо общо помежду си по отношение на възгледи и начин на живот. Не споделят и едни и същи цели. Взаимно подозрителни са, в най-добрия случай - безразлични. С една дума - нямат шанс.

ЗМИЯ И ЗАЕК
Между Змията и Заека всичко започва със секс. И също там свършва. Не просто ей така, все пак, а с изкуство и изтънченост. Работят заедно, за да постигнат общи цели. Нямат специално привличане, но и не са враждебни.

ЗМИЯ И ДРАКОН
И двамата са интелигентни, остроумни и хитри. Змията и Драконът са създадени един за друг и ще имат по-добър живот заедно. Сътрудничат си успешно. Съвместим и плодотворен съюз, който носи взаимни ползи.

ЗМИЯ И ЗМИЯ
Две змии могат да се разбират много добре, когато работят заедно или участват в разузнавателни игри, защото има две умни глави. Могат да създадат силни връзки, ако имат общи интереси. От сантиментална гледна точка обаче са застрашени от ревност. По-добре е да се избягва тази комбинация.

ЗМИЯ И КОН
Поради различия в схващанията и целите в живота Змията и Конят не са добри един за друг. Между тях възникват конфликти и сблъсъци. Малко вероятно е да намерят общи неща. Отношенията им са студени и резервирани. Но с малко усилия за по-добро общуване могат да успеят да съжителстват.

 ЗМИЯ И КОЗА
Змията и Козата са най-добри приятели и страстни любовници. Имат сърдечни и умерени отношения. Съвместими са в разумна степен. Нямат основни конфликти. Обединяват усилията си, когато е възможно.

ЗМИЯ И МАЙМУНА
Змията и Маймуната почти непрекъснато са заети да се пазят един от друг. Те могат обаче да превъзмогнат това прекомерно подозрение, ако покажат някакво разбиране. Не са много съвместими и трудно общуват един с друг. Само ако става въпрос за много големи печалби, могат да си сътрудничат.

ЗМИЯ И ПЕТЕЛ
Приятели или любовници, Змията и Петелът се разбират перфектно. Отлична комбинация за брак и бизнес отношения. Доверяват се и се разбират помежду си много добре. Силно съвместим и успешен екип.

ЗМИЯ И КУЧЕ
Привличане от пръв поглед. След като изживеят чувствената любов, Змията и Кучето ще осъзнаят, че си пасват и духовно. Изпитват взаимно уважение и имат общи интереси. Нямат големи конфликти.

ЗМИЯ И ГЛИГАН
Змията ще изяде Глигана жив. Нямат шанс да живеят заедно. Не се разбират помежду си и имат дълбоки и трайни конфликти. Не могат да преодолеят комуникационната пропаст или да изгладят различията си по приятелски.