97-годишен дядо от хаджидимовското село Абланица споделя тайната на дълголетието. Той разказва, че е стигнал до тази възраст благодарение на грижите на семейството си, но никога не се е лишавал от нищо - през всичките години е консумирал в огромни количества вафли, захар и месо.

Той е категоричен, че не може да живее без работа, дори със зет си устройват състезания по косене на ливадата, гледа телевизия и чете, без да слага очила, пише в. "Вяра".

„Ако спра да работя и си кажа, че вече съм стар и нищо не мога да правя, ще грохна много бързо и няма да съм това, което съм в момента", казва дядото. Ахмед Амзов се радва на уважението и загрижеността на деца и внуци.

„До миналата година косях ливадата, ходех на лов, но сега ме болят коленете и не мога да ходя много. Иначе се чувствам здрав, нищо друго освен коленете не ме боли. Мога да се похваля, че не съм ходил на лекар, не съм пил хапчета, освен аспирин, и то много рядко. Децата не ми дават да работя нищо, но аз не съм свикнал без работа. Работата ме държи мене толкова години. И сега не стоя със скръстени ръце, помагам с каквото мога вкъщи, по двора и тютюн нижа, храня и магарето и телето, нали трябва да си заслужа яденето", споделя дядото.

"Получавам 370 лева пенсия, за мен си спирам само 60 лева, за да имам някой лев, като ходя на раздумка на пейката пред джамията и кметството, да пия една лимонада и да се почерпим с достовете (приятелите), както и да си купувам по някоя щърволинка", разказва още Амзов.