Овен ли сте - хващайте шпагата! Фехтовката е подходящият спорт за вас. Парашутисти са предимно Водолеите, но Скорпиони и Стрелци не им се дават в рисковите спортове. Везните трябва да тренират в луксозни зали, иначе не им е приятно. Разберете кой спорт е подходящ за вашата зодия. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Овенът обича тенис

Трудолюбив е и тренировките не го плашат. Спортът повишава настроението му, намалява стреса и укротява овнешкия нрав. Добри са спортовете, при които може да изяви състезателния си дух. По природа Овните са импулсивни и темпераментни. В борбата за първенство може да станат безразсъдно смели и да проявят невнимание. Трябва да се пазят от наранявания и контузии, особено ако практикуват екстремни спортове. Едно по-сериозно нараняване ще откаже Овена от дисциплината, която е практикувал. Слабостите им са доста. Самодисциплината им куца, нямат търпение и искат бързи резултати. Препятствията ги обезкуражават и бързо се отказват от спорт, в който са се впуснали с огромен жар. Еднообразието и досадните повтарящи се действия са им противопоказни. Подходящи за тях са тенис, моторизъм, футбол, каране на велосипед, вдигане на тежести и фехтовка.

Обичат да им е удобно, уютно и приятно, ценители са на добрата храна и ненавиждат прекалените усилия. Съчетанието на тези качества може да доведе до нежелани натрупвания по ханша, талията, бедрата и ръцете. Колкото и да не им се ще, и Телците трябва да си намерят подходящия спорт. Какво да търсят? Занимания, които не изискват мазохистични подвизи. Джогинг, каране на колело, уиндсърф или ски бягане са насоките, в които трябва да мисли Телецът. За тях е трудно да започнат да спортуват, но след като се захванат и наберат скорост, наблюдателят може само да се удиви на постоянството им.

Тъй като представителите на този знак са домошари, умен ход би бил да си купят велоергометър или друг уред за вкъщи. За да подсладят малко изгарянето на калории, нека да добавят към усилието хубава музика.

За Близнаците - танци

Типичният близнак по цял ден не се спира. За него движението е живот. Така че повечето са в добра физическа форма.

За тях скуката е най-голямото мъчение. Всеки Близнак знае, че това да повториш едно и също движение повече от три пъти, е непоносимо досадно. Затова техният спорт трябва да стимулира ума, да е свързан с музика и социално общуване. Подходящи са аеробика, фитнес, танци на пилон, гимнастика и всякакви спортове по двойки. Близнаците трябва да пазят белите си дробове и дихателната система, така че йогата е много удачно занимание, което ще укрепи имунната им система. Поради прословутото си непокойство на духа те обикновено се прехвърлят от спорт на спорт. Допада им отборната игра и се увличат от ентусиазма на околните. Останали без подкрепа, губят интерес.

Нетърпеливостта ги прави неподходящи да практикуват екстремни спортове. Липсата на движение може дори да ги поболее - податливи са на заболявания на нервната система.

Плуване за Рака

Те са от хората, които, като се захванат с нещо, му се посвещават всеотдайно. Може да практикуват един и същи спорт дълго време, дори до живот. Но по принцип не са спортни натури. За тях са добри всички водни спортове - плуване, гмуркане с акваланг, гребане, сърф, няма значение. Обичат да са в отбор. За разлика от останалите зодии Раците много добре осъзнават слабостите си, а една от тях е, че не са особено смели. И се справят с тях по два начина - или като избягват ситуации, при които може да им се наложи да рискуват, или като се изправят срещу страховете си, като ги преодоляват на малки стъпки.

Лъвът да се разхожда

Лъвът е царят на спортовете. Има желязна воля и водачески инстинкт. Като деца повечето Лъвове са мечтали за олимпийската стълбица и всеобщото възхищение. Има обаче малка пречка пред успеха: повечето са невероятно мързеливи. В същото време са убедени, че са гениални и ненадминати атлети. Смятат, че всички трябва да осъзнаят тяхната величавост и да я признаят публично. Под достойнството им е да се опитват да се доказват и когато полагат усилия в спорта, го правят само защото така им се иска, а не за да ги признаят останалите. Повечето предпочитат индивидуалните спортове. Трябва да избягват претоварването, особено в областта на раменете и гърба. Не е много подходящо да практикуват спортове с инструктор, защото Лъвовете обичат те да ръководят нещата, а не на тях да им казват какво да правят. Мъжете от този знак са предразположени към инфаркти. Джогинг и разходки на открито или други кардиоупражнения са почти задължителни за тях. Пилатес, изобщо всякакво разтягане на мускулите, бели денс и танци по двойки също са препоръчителни. Лъвът никога не би рискувал да стане смешен пред другите. Ако нещо не може, ще го опита първо насаме.

Дева - кънки на лед

Те принципно се грижат за тялото си. Но не защото са суетни, а защото смятат, че е важно да се поддържат чисти, здрави и в добра форма. Енергията им изглежда неизчерпаема, особено когато карат колело, играят футбол, кънки на лед или хокей. Понеже обичат чистотата, свежия въздух и държат на красивото обкръжение, за тях не е никак подходящо да се завират във вмирисани фитнес салони. Екстремните спортове не са тяхното занимание. За тях са спортовете, които изискват дисциплина, точност и издръжливост. Проблем може да им създаде това, че прекалено наблягат на детайлите. По този начин може да “зациклят” на един етап и да спрат да напредват. Не им помага това, че обичат заниманията на ума и са скептични към всякакви физически упражнения. Възможно е Дева да стане забележителен атлет, но само ако родителите са го накарали да тренира от малък. Похвалите са много важни, за да добие детето Дева увереност в себе си.

Голфът е идеален за Везните

За Везните са подходящи луксозните спортни клубове, в които да тренират леки кардиоупражнения и да разтягат мускулите си. Трябва да избягват вдигането на тежести, защото това ще натовари кръста. Спокойствието и красивото обкръжение са важни за тях, както и добрата компания. Затова е хубаво да си имат човек, с когото да ходят заедно на фитнес. Други удачни спортове са голф и кънки на лед. Възхищават се на грациозността, елегантността и гъвкавостта и се опитват да изпълняват всичко с финес. Не обичат опасността. Дори биха могли да реагират неадекватно, ако се озоват в неочаквана рискована ситуация.

Скорпионът е бегач

За тях е нужно интензивно движение. Бокс, бойни изкуства, триатлони - това са подходящите спортове. Скорпион ли сте - забравете за йогата. Имате нужда от самостоятелни занимания. Вероятно ще постигнете по-високи резултати, когато се концентрирате насаме. Това ще успокои и нервите ви. Скорпионите много държат да бележат постижения, те често са арогантни и твърде смели. Обожават екстремните спортове, като парашутизъм, качане с бънджи. В критични ситуации се концентрират и дават най-дорото от себе си. От деца усещат превъзходството си над останалите хора. Имат забележителна способност да се възстановяват, издръжливи са и с желязна воля. Няма да си го признаят, но много държат да са на първо място.

Стрелецът е скиор

Най-здравите и най-жизнените хора в зодиака. Имат нужда от много движение на открито. Със силни бедра и крака са, което ги прави добри скиори и велосипедисти. Инцидентите са ежедневие за Стрелеца, затова трябва да внимава, когато практикува екстремни спортове. Те са неспокойни и любопитни и им е трудно да се концентрират само върху едно нещо. Техният избор ще е спорт, в който да покажат, че са способни, пред благодарна публика. Слабостта им е в това, че се стараят повече да направят добро впечатление, отколкото да постигнат добри резултати. Обожават риска, което може да доведе до тежки контузии, предимно в тазобедрените стави и коленете. След прекъсването заради травма нищо чудно на Стрелеца да му щукне друга идея.

Козирогът - алпинист

Те не очакват незабавни постижения. Знаят цената на постоянството и издръжливостта. Амбициозни са и упорити и като се заемат с даден спорт, ще покорят върховете си стъпка по стъпка. Козирогът е податлив на проблеми със ставите. За тях са добри следните спортове: джогинг, разходки, велосипедизъм, бокс, скално катерене и планински туризъм. Екстремните спортове са им тръпка. Това, което може да им изиграе лоша шега, е, че не са много чувствителни на болка. Те могат да търпят и да спортуват дълго време с наранявания, които да се превърнат в трайни травми. Да си пазят скелета, ставите и коленете. Хипотермията може да бъде много опасна за Козирозите.

Водолеят търси риска

Мразят да бъдат ограничавани. За тях са всички екстремни спортове - парашутизъм, парапланеризъм. Танците им се удават, тъй като се наслаждават на свободата на движението. Триатлони и маратони също са подходящи за Водолея, защото при тях не зависи от други хора. Трябва да се стремят да подобрят циркулацията на кръвта си. Преди тренировки не трябва да ядат продукти със скорбяла, защото ще се уморяват по-бързо. Безстрашни са, но търсят опасностите не заради самия риск, а от любопитство. Готови са да направят какво ли не в името на спорта. В момента, в който го овладеят, им доскучава. За тях всичко, свързано с рутина, дисциплина и подчинение, е напълно неудачно. Могат да се пречупят временно в името на приятелството и каузата. Често изобретяват нови стилове, нови похвати в спорта. Трябва да си пазят глезените и долната част на крака.

За Рибите - йога

Не са борци по природа, не обичат конфронтацията, не си падат по спорта и натоварванията. Йога, танци, аеробика, лек фитнес - това е удачно за Рибите. Те търсят баланс и покой. Идеални за тях са водните спортове, особено плуване и сърф. Често получават проблеми с краката - счупвания, мазоли, гъбички. Нараняванията им идват най-вече от глупост и липса на концентрация.

На Рибите е нужен приятел със силна воля, който да ги поведе за ръка към плувния басейн или залата за спорт.