Отровата на влечугото в оризовия еликсир за няколко месеца става цяр
Не всеки ще се престраши да опита виетнамско оризово вино. Прави се в съд със затворена в него кобра.
Напитката е на почит по кръчмите в Ханой. Там се кълнат, че не създава никаква
опасност за здравето и живота, стига да не бързаш да я опиташ малко след като е бутилирана. Тя дава мъдрост и дълголетие, цери косопад и “вдига самолета”.
На виетнамските винари може да се вярва, тъй като правят змийско вино от векове. Най-важната съставка, като изключим виното, без която формулата е неосъществима, е цяла змия. Тя трябва да е силно отровна.
Умъртвяват я и я слагат в голямо шише с оризово вино и подправки. За няколко месеца змийската отрова губи активност заради етанола. Тя е на протеинова основа и спиртът я неутрализира.
Коментари