Меланомът е смъртоносен рак на кожата. Когато плъзне из тялото, той вече е в четвърти стадий и застрашава живота. Онколозите не могат да помогнат. Меланомът (буквално “черен тумор”) е бенка само от един вид клетки - злокачествени пигментообразуващи меланоцити. Тази болест засяга предимно хора на 40-60 г. Тя е най-опасната форма на кожен рак и е една от най-злокобните болести. Стига до всички органи и тъкани и човек умира до 1 година след появата на далечни метастази.

Презюни1993 г. в клиника, прилагаща терапията “Герсон”, пристига 55-годишна жена. Дел Минц от калифорнийския град Калабасас е с меланом в IV стадий, който не се е повлиял от лечение.

Животът й вече е в опасност. “Честно казано, и ние в началото не давахме добра прогноза за пациентката”, казва приелата я лекарка д-р Алисия Мелендес. “Беше тежък случай на метастатичен меланом с туморни образувания в белия и в черния дроб.

Пациенката беше с лезии, които обхващаха и притискаха шийни и гръдни прешлени. Най-големият тумор бе с диамеър 11,5 см. На гърдите й се опипваха бучки.

Целият текст и още много интересна и полезна информация четете само във вестник "Живот без рак"