И тази година Отделението по хирургия на гърда към „Клиника по гръдна хирургия" към УСБАЛО се включва активно в профилактичните прегледи за диагностика на рак на гърдата през октомври – Световен месец за борба с рака на гърдата.

Около 30-35% от всички новодиагностицирани са в ранен стадий, което предопределя над 93% траен успех на лечението. Именно поради това първичната профилактика, начинът на живот и вторичната профилактика – активно профилактиране – включително специализирани прегледи и изследвания, дават възможно най-добрите шансове за диагностика и резултати от лечението.

До края на месец октомври всяка седмица от понеделник до четвъртък включително от 12:30 до 14:30 часа Клиниката по гръдна хирургия организира безплатни консултации, които ще се проведат в кабинет №127 на Консултативно-диагностичния блок, след предварително записване на тел. 02/8076 275, с лимит седем прегледа дневно.

Консултацията включва безплатен преглед и ехография, а по необходимост - мамография, която може да бъде извършена в УСБАЛО „Проф. Иван Черноземски".