Две от най-обичаните италиански звезди- актрисата Елеонора Джорджи и певицата Сабрина Салерно, разказаха в социaлните мрежи и по телевизията как се борят със заболяването си от рак. Джорджи страда от тумор на панкреаса, а Салерно се оперира от рак на гърдата.

70-годишната актриса беше смятана навремето за един от най-големите секссимволи в италианското кино. С дългите си руси коси и със сините си очи тя беше една от най-желаните жени, успоредно с брюнетката и нейна връстничка Орнела Мути. Джорджи споделя периодично със снимки и видео кадри в профилите си в социалните мрежи как протича битката й с болестта. В телевизионното предаване „Верисимо" по Канале Чинкуе тя разказа, че положението й е много критично, и че въпреки няколкото цикли на химиотерапия метастазите не са намалели.Актрисата носи qeren тюрбан на главата си, но поиска да се покаже пред зрителите с голата си глава, за да окуражи жените, които губят косите си заради химиотерапия. „Казваха ми, че имам най-хубавите естествено руси коси в киното, но знаете ли какво мисля? Че съм хубава и така, и искам да кажа на всички болни жени, които сe подлагат на химиотерапия – покажете се така, както сте, нека не се срамуваме".

Джорджи допълни, че ще се подложи на експериментална алтернативна терапия в САЩ. „Една американска клиника откри „ключа" за атакуване на моя тип тумор. Не функционира с всички. Обясниха ми, че възможностите за успех са само 14 % и реших да пробвам". Сред най-големите страхове на звездата е този, да не бъде забравена от малкия си внук на 2,5 г., към когото е изключително привързана. „Страх ме е, че ако не успея, малкият Габриеле може да ме забрави". С тази цел Джорджи решила да напише писмо на внука си, в което да предаде цялата си любов и да му остави жив споменът за себе си. „Той слуша единствено мен", каза актрисата.

Тя открива заболяването си съвсем случайно преди около година.Още от началото решава да споделя всичко не само със семейството си, а и с публиката си, защото „има нужда от нея и от нейната любов". Елеонора Джорджи има две деца – Андреа Рицоли, от първия си съпруг издателят и продуцент Анджело Рицоли, и Паоло Чаваро – от бившия си мъж актьорът Масимо Чаваро. Паоло трябваше да се ожени през октомври, но реши да направи сватбата си доста по-рано, за да даде възможност на майка си да присъства, докато все още може да стои на краката си.

Съвсем наскоро за битkата си с тумор на гърдата разказа и поп звездата от миналото Сабрина Салерно. Тя сподели, че била оперирана на 18 септември, след като открила през юли наличието на злокачественото образувание в гърдата си. Салерно призна, че е минала през месеци, изпълнени със страх и притеснения. Сабрина писа в инстаграм, че сега трябва да изкара период на рехабилитация. „Аз съм жена, която е тренирана да поема ударите, пред които ме изправя животът. Едно е сигурно – че негативните събития крият винаги едно специално и важно значение. Много е важно за мен да предам колко е необходима превенцията. Ежегодно си правя мамография, откакто съм навършила 35 г. Днес с решителност и същевременно със страх съм готова да се изправя пред пътя, който ми предстои, и който се надявам да е без много пречки. Нямам търпение да се върна на сцената и във фитнес залата", написа Салерно.

Сабрина Салерно се оперира от рак на гърдата на 18 септември.
СНИМКИ Инстаграм /eleonoragiorgiofficial /sabrinasalernoofficial
Сабрина Салерно се оперира от рак на гърдата на 18 септември. СНИМКИ Инстаграм /eleonoragiorgiofficial /sabrinasalernoofficial