Родителите на поразеното преди година от мълния момче в Русе отново благодарят на медиците от Университетската болница "Медика", които спасиха живота на сина им, съобщава БТА.

"Чрез БТА искаме да изкажем още веднъж своята благодарност към всички лекари, сестри и санитари от УМБАЛ "Медика", които направиха и невъзможното да спасят живота на сина ни Стилян. Благодарение на техния професионализъм и адекватно лечение той живее втори живот", заявиха Радослав и Нина Стефанови.

Мълния падна на 30 август миналата година на изкуствено игрище в спортен комплекс "Дунав" в Русе и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб "Дунав". Едното момче почина по-късно в болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят. Другото дете бе прието в критично състояние в Университетската болница "Медика" в Русе и на 11-и септември същата година бе изписано от лечебното заведение в добро състояние.

"От няколко месеца 12-годишният Стилян е напълно възстановен и не пие лекарства. Отказа се да тренира футбол по обясними причини, но практикува друг вид спорт", казаха още двамата родители.