Нищо не е запазено от носа на Петя, в Израел предстоят много процедури за реконструкцията

Млада жена, жестоко нахапана от куче, бе оперирана в Израел, за да бъде възстановено лицето ѝ. В понеделник беше първата манипулация, която обаче се оказа неуспешна.

„За съжаление, нямаше добри новини, не се беше задържало нищо от това, което очакваме да се задържи (като тъкани) и почваме от нула с лечението. Временно може да се ползва протеза за носа, която се изработва в Израел. Само че доста това ще отнеме доста време. Лекарят обясни, че след три месеца започваме пълно възстановяване на носа с още четири операции“, разказа пред Би Ти Ви Калина Георгиева, сестра на пострадалата.

„Доста съм изплашена. Отпаднала съм, нямам никаква енергия“, сподели пострадалата Петя. Нейният живот тотално се е преобърнал след инцидента и тя изпитва затруднение за елементарни неща като поддържане на хигиена, хранене, не може и да спи. Казва, че това, която я крепи в кошмара, е мечтата да е с близките си и хората, които я обичат.

След инцидента собственикът на кучето ги е закарал в „Пирогов“, но после не е проявил интерес към състоянието на Петя. Дали въпросното куче може да нападне и друг човек, Петя и Калина казват, че не могат да коментират, но вероятно след като се е случил веднъж подобен инцидент, може да се случи и пак.

Семейството обяви апел за дарения, защото сумата за операциите в Израел е непосилна за тях, а българските лекари са направили всичко по силите си, но повече у нас няма как да се поомгне.

„Чакахме по-малко операции, но сега разбираме, че тъй като не са се запазили тъкани, те ще са повече. Не знаем, нямаме нова ценова оферта в болницата, а до снощи проверих, имахме 140 000 лв., което значи, че в кампанията от вчера са постъпили около 90 000. Много благодарим на всички, които ни помагат“, сподели Калина.