ГЕРБ: Смяната в съвета на директорите на болница “Д-р Стамен Илиев” е тяснопартийна поръчка на БСП, която ще доведе до обезличаване на здравното заведение

“Най-успешният хирург в област Монтана д-р Красимир Каменов се изважда от съвета на директорите в местната болница от служебното правителство и на негово място се поставя пенсионер от София - бивше търговско аташе в ГДР, човек без никакъв професионален опит в здравеопазването.

С тази кадрова рокада се цели да се принизи нивото на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” от най-добрата в Северозападна България до едно провинциално лечебно заведение. Тревожи ме и фактът, че болницата няма поликлинично звено и не е подписала договор с НЗОК за извънболнична медицинска помощ, което възпрепятства достъпа до новата и модерна медицинска апаратура за качествено изследване и лечение, без настаняване в болница”, казва водачът на листата кандидат-депутати на ГЕРБ за област Монтана инж. Дилян Димитров.

Той припомня, че монтанската болница разполага с модерна апаратура за над 8 млн. лв., която не се ползва ефективно - магнитен резонанс, скенер, мамограф, апарат за ултразвукова диагностика, рентгени, всички доставени с европейски средства. Те служат за диагностика и профилактика на онкологични заболявания и болести на опорно-двигателния апарат. Ако и тази година не се ползват ефективно и в извънболничната помощ от пациентите,

ще бъдат

върнати и

раздадени на

частни лечебни

заведения

Щетите са не само за болницата, но и за всеки от жителите на Монтана. Градът вече няма поликлиника след приключилото дело и неизгодните договори, подписани от бивш управител с дружество “Образна диагностика”.

С отстраняването на неудобни професионалисти в лицето на д-р Красимир Каменов, началник на хирургията, има опасност и многопрофилната болница да последва участта на поликлиниката, смята и д-р Людмил Джурджов.

Дилян Димитров представи и листата за народни представители от област Монтана, която е само от местни хора, добре познати и доказани професионалисти.

“В листата ни са включени хора, израснали тук и познаващи добре проблемите ни”, подчерта инж. Димитров.  Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в област Монтана

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в област Монтана

Областният лидер на ГЕРБ и водач на листата Дилян Димитров е човек с опит. Показал е във времето, че не се отказва да се бори за това, в което вярва, и да помага на хората. Той е силна политическа фигура в региона. Израснал е тук, семеен е с две деца, които учат и живеят в България.

“80% от хората в листата на ГЕРБ са нови лица”, каза Димитров.

Втора в листата на ГЕРБ е общинският съветник от Монтана два мандата Ирена Димова. Трети е урологът от Лом д-р Георги Гаврилов. Следват: бившият зам. областен управител и бивш кмет на Берковица Димитранка Каменова, най-добрият адвокат по наказателно право в Монтана Георги Георгиев (от гражданската квота), бившият зам. областен управител Нина Петкова, Станимир Стоев (общински съветник от Монтана), д-р Георги Зарков (Берковица), бизнесменът Калин Хайтов и Александър Ангелов (общински съветник от Монтана).

“Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Монтана ще настояват да бъде изграден високоскоростният път от Видин за София, да се изгради нова индустриална зона в Монтана, за да се разкрият повече работни места. 300 млн. лв. са предвидени за инвестиции във водния сектор. В програмата на ГЕРБ са заложени 18 приоритета, които са реално изпълними”, допълни Дилян Димитров.

“Трябва да

инвестираме

в качествено

образование

Да се борим с неграмотността сред учениците. До края на мандата заплатите на учителите трябва да станат двойни. Имаме нужда от подготвени и мотивирани учители. Трябва да създадем условия да работи бизнесът. Минималната работна заплата да стане 650 лв, а средната - 1500 лв.”, подчерта Ирена Димова

“ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Имаме сили и възможности това да стане”, категоричен е Дилян Димитров. Той припомни думите на председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, че ако ГЕРБ управлява държавата, следващите 4 г. ще бъдат годините на Северозапада.

“Земеделието е най-основният отрасъл за региона”, допълни Димитров.

Бившият зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев представи програмата на ГЕРБ в сектор “Земеделие” за периода 2017-2021. Приоритетни ще останат интензивните сектори - животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологичните производства. Фокусът на подкрепата ще бъде насочен към малки и средни предприятия. А акцент в политиките е подкрепа на българското производство чрез подобряването на пазарния достъп, условията за реализация на селскостопанската продукция и скъсяване на веригата производител - потребител, обясни бившият министър.

Друг важен компонент в бъдещото развитие на сектора ще бъде и въвеждането на електронизация, което в пъти ще улесни работата на фермерите.

ГЕРБ се ангажира в програмата си за: приемане и прилагане на нов закон за храните; развитие и усъвършенстване на връзките с гражданския сектор и прозрачността на управление на горската система за многофункционално стопанисване на горите.

Но, разбира се, това са малка част от всички цели, към които ще бъдат устремени членовете на ГЕРБ.

Дилян Димитров и бившият социален министър Зорница Русинова представиха програмната политика на социалната сфера и засегнаха много актуални теми: как да мотивираме младежите да живеят и работят в България; за възнагражденията на учителите; делегираните бюджети в училищата; социална подкрепа с цел стимулиране на раждаемостта; програми за развитие на младите хора на пазара на труда.

Липсата на квалифицирани кадри стимулира ГЕРБ да постави акцент върху две групи хора - трайно безработните и младите, които не желаят да учат и работят. Затова и в социалната сфера партията ще залага на инвестиции в образованието.

“Ако детето не посещава училище, директно ще бъдат спирани семейните помощи”, каза Русинова. Семействата, които се уповават единствено на факта, че имат повече от две деца и очакват помощи от държавата, ще бъдат ограничавани. Всяко българско дете е с равни права и заслужава еднакво отношение.

“Могат да бъдат организирани и занимални за деца, чиито родители работят”, допълни тя.

Приоритетно място заема подобряване на благосъстоянието на възрастните хора, което се изразява не само в ръста на пенсиите, но и в предлагането на повече социални услуги за тях, включително и такива в домашна среда.  Семейството на Дилян Димитров

Семейството на Дилян Димитров

От 1 юли 2017 г. всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще се увеличат с 2,4%, като техният ръст ще продължи да нараства с темпа на икономиката.

В областта на политиката за сигурността и вътрешния ред ГЕРБ ще работи за това във всяко населено място да има полицай и за увеличаване щата на районните полицейски управления.

Приоритетно ще се развива системата за видеонаблюдение в областта, ще се работи активно за повишаване на защитата на границата и личното имущество на хората.

Благодетелят Дилян Димитров

Инж. Дилян Димитров е областен координатор на ГЕРБ и водач на листата с кандидат-депутати за област Монтана. Познава проблемите на хората от Северозапада и съпреживява техните болки и тревоги, винаги подава ръка и заедно намират решение.

Известни са многобройните му благотворителни лични инициативи - дарява 7000 лв. на фолклорна формация “Торлашки напеви” за носии, подпомага многократно пенсионерски клубове, както и Лопушанския манастир и църквата в с. Копиловци. Дарил е 2600 лв. за операция на ученика от Лом Емилиян Никитов след тежък инцидент.

Димитров има магистърска степен, придобита от ВНВСУ “Любен Каравелов”, София. Преминава и специализация към ВИПОНД-МВР София. С тези квалификации стартира неговият трудов стаж от 24 г. В периода 1993-1994 г. е специалист по пожарна и аварийна безопасност и ВиК инженер. От февруари 1994 г. до май 2007 г. е зам.-началник по ДПК, РЗПАБ-Монтана, а в тази си роля ръководи и контролира държавния противопожарен контрол на територията на областта.

От ноември 2007 г. до септември 2015 г. е кмет на община Георги Дамяново. Като силен местен лидер той развива цялостната визия на Дамяново и се превръща в един от най-обичаните и успешни управници.