Вашият елемент: метал
Съответстващ западен знак: Лъв
Съвместими сте с: Плъх, Дракон и Петел

За Маймуната настъпва време, в което не трябва да бърза или да рискува. Ще напредвате, но няма да оберете плодовете тази година.

В професионалния си живот трябва да сте концентрирани и фокусирани върху целите си. Ако се разпръснете, няма прогрес. Проблемът е, че Маймуните са големи ентусиасти и се интересуват от много теми наведнъж, но тази година трябва да канализирате енергията си само върху най-необходимото.

Информирайте се по всички актуални въпроси, свързани с фирмата ви, и участвайте в тях. Ако решите да смените работата, ще се открият възможности, но ще се сблъскате с голяма конкуренция. Така или иначе годината ще бъде добра за вас, ще имате възможност да се развивате, да натрупате опит. Най-добри са април, юни, юли и септември.

Що се отнася до бюджета, ще влязат допълнителни пари. Може да са от комисиони, лотария, подаръци... Но най-важното е, че Годината на Змията не е за харчене, а за пестене. Намалете разточителните разходи, въздържайте се от инвестиции на борсата.

Личните ви интереси ще вървят много добре. Отделете време за любимите си занимания, ще ви е нужно и приятно. Особено се откроява културната тема, спектаклите ще ви привличат като магнит тази година.

В социалния живот всичко е тип-топ, но внимавайте с неуместните коментари и критики, които могат да донесат проблеми и да ви накарат да се срамувате. Същото важи за приятелите и в любовния живот. Трябва да внимавате със забележките и отношението, което показвате. Бъдете мили и благодарни. Хората трябва да бъдат спечелени. Най-добрите моменти са през май, април, септември и декември.

И у дома бъдете грижливи и деликатни. Дайте на близките си внимание и обич, без да губите търпение. Ще потънете в твърде много работа и може да позарежете отговорностите си към семейството.

Маймуната винаги опитва да извлече максимална полза от всяка ситуация. През 2013 г. обаче няма да ви е лесно и трябва да се съсредоточите върху една цел, ако искате положителен резултат.

Повече за годината на Змията вижте ТУК.