Вашият елемент: дърво
Съответстващ западен знак: Риби
Съвместими сте с: Глиган, Коза

Непобедим ще е Заекът през 2013 г. След трескавата Година на Дракона Змията ще ви даде възможност да се съсредоточите върху целите и да прокарате плановете си. Чака ви конструктивна и успешна година.

На работното място ще откриете добри възможности. Независимо дали сте решили да останете във фирмата, или да я смените, ще бъде страхотно, защото ще приложите всички знания и опит, натрупани през миналата година. Ще усещате, че професионалният ви живот е под контрол, и ще се възползвате от възможностите. 2013-а е чудесна за израстване в кариерата. Ако си смените работното място с напълно различна област, нямате никакъв проблем да се адаптирате. Най-благоприятни месеци са март, юни и ноември.

По отношение на финансите 2013-а също ще бъде добра. Тъй като по някакъв начин ще са ви повишили заплатата и ако успеете да контролирате разходите си, ще усетите забележителен ръст в бюджета. Ще можете да купувате най-доброто качество на най-ниска цена.

Що се отнася до семейния живот - хубав момент да изкарате кратки почивки, да изживеете забавни и запомнящи се мигове. Ако успеете и да спестите, ще е добра идея. Тази година ще се насладите да вземате решения по всички въпроси и да видите как всичко се развива. Освен това 2013 г. ще благоприятства изключително много Заека за всякакво учение. Ако нещо ви интересува и искате да разширите знанията си, не се колебайте.

Социалният ви живот ще бъде много активен. Като се има предвид колко сте общителни и колко много приятели и познати имате, няма да спрете да излизате и да се срещате. Най-добрите моменти са през април, юни, август и септември.

Имайте предвид обаче, че макар да се въздържате от участие в клюки и критики, тази година трябва да бъдете особено дискретни, защото ще има големи проблеми в това отношение. Въпреки че умеете да се пазите, внимавайте и се снишете, за да не се забъркате в скандал.

Най-доброто за вас през Годината на Змията е, че ще успеете да осъществите целите и идеите си, а също и да се насладите на семейството и приятелите. 

Повече за годината на Змията вижте ТУК.