Кога косата расте най-бързо? Отговорът е: след 35-ата година. Белите косми вече не са един-два, а цяло снопче. Посивелите корени за нула време се подават. Преди седмица сте били на фризьор, а ето, че отпред - точно на челото, са изникнали вече поне 2 милиметра бели коси.

Посивелите корени открай време тормозят жените - не е правилно да кажем по-възрастните, защото някои побеляват още в началото на двадесетте си години. От немай-къде човек измисля какви ли не средства, за да ги прикрие, докато стане време отново да посети фризьорския салон.

Някои мажат белите корени с флумастер. Това не е шега! Става въпрос за специален маркер за коса.

Друг вариант - подходящ за не много посивели коси, е със спирала за мигли - по-светличка, тъмнокафява или черна. Най-добре е да не е водоустойчива. Фината четчица на спиралата стига до самия корен, покрива по-добре от флумастер и чудесно разресва космите. Това решение е само за ден. На следващата сутрин отново трябва да замаскирате посивялото.

Тези домашни средства за небрежни домакини си имат и по-добри варианти - временен туш за побеляла коса и спирала за коса. Блогърки компетентно обясняват, че между двете има ОГРОМНА разлика, но нито една не изяснява каква е тя.

С пастели (тебеширчета) за коса може не само да се покрие сивото, а и да се боядисат най-различни кичури във всички цветове на дъгата. Предимството им е, че след като боядисате с тях, спокойно можете да изправяте или къдрите косата.

Друг вид мазило е стикът против посивели косми. По консистенция е като пастелите. Поставя се върху мокра коса. Ако е суха, трябва да се навлажни самият стик.

Едно от новите средства за прикриване на сивите корени е червилото за коса. Прилича на всяко друго червило и съставките му може би са подобни. Може да се поръча в интернет, като цената на 6 гилзи е към 18 долара. Намира се и по аптеки и магазини с козметика в Гърция, където е голям хит. Нанася се съвсем леко върху косата - мажете само в корените, където бялото се е показало. Има идеална покривност. Ако нацелите подходящия нюанс, изобщо не личи. Косата изглежда прясно боядисана.

РОЗА БУЗКОВА

Кичурите отвличат вниманието: 

Червилото за коса е само временно спасение и трае ден-два. След това трябва отново да се нанася. За спешна помощ е перфектно. Единственият му дефект е, че от него корените стават малко по-мазни.

Дженифър Анистън е една от жените с най-безупречните фризури в Холивуд. Тя почти винаги "раздвижва" цвета на косата си с кичури. Актрисата не се запуска и поддържа редовно и грижливо косата си - все пак е публична личност и се налага да изглежда отлично. Но от нея можем да "откраднем" една хитринка.

Според фризьорите по-светлите кичури са добра маскировка за побелелите коси. Те отвличат вниманието от прораслите корени. По възможност най-добре е да са в няколко нюанса.

Жените не бива да разделят боядисаните си коси на прав път, защото така корените повече личат. Пътят на зигзаг е за предпочитане - хем е по-раздвижен, хем бялото в корените по-малко се забелязва.

Обикновено белите коси са най-много покрай слепоочията и на челото. Затова боядисаните коси не бива да се носят в прически, опънати назад - например стегнати кокове или опашки.

Добре е да има бретон, който небрежно да пада напред и да прикрива различния цвят на корените.

Дженифър Анистън не пропуска час при фризьора си, затова е еталон за красива коса.
Дженифър Анистън не пропуска час при фризьора си, затова е еталон за красива коса.
Има специални спирали за коса, но с тези за мигли също може да боядисате побелелите корени.
Има специални спирали за коса, но с тези за мигли също може да боядисате побелелите корени.