Колкото и да е приятно да срещнем човека на живота си, винаги трябва да имаме едно на ум и да внимаваме да не го изгубим. Сайтът "Ментал Флос" публикува седемте най-важни съвета, които ни гарантират вечна любов. Очите отворени, а устите затворени - това е начинът. Само имайте предвид, че съветите датират от средата на 50-те години на XX век.

1. Не говори

О, съседът Мавис какво смята за наградата ти по скуош? Оставиха малката Тими сама у дома, за да подпали къщата отново ли? Лявата ти ръка още повече ли те боли? Запази всички подобни въпроси за себе си! Твоят човек работи по цял ден и последното, което иска да чуе, са думите ти. Вместо това прочети книгата на Едуард Подолски „Как да бъда добра съпруга", в която има най-различни съвети като :

Не притеснявай съпруга си с незначителни проблеми и не му се оплаквай, когато се прибере от работа.

Бъди добър слушател. Когато съпругът ти сподели проблемите си, твоите ще изглеждат незначителни.

Помни най-важната задача - винаги поддържай егото му.

Остави го да се отпусне преди вечеря. Обсъждането на семейните проблеми може да се случи чак когато коремът му е пълен.

В книгата ''Удовлетворение от секса и щастлив брак'' от 1951 г авторът Тайрър обръща голямо внимание на ''заяждането'' :

Аз наистина вярвам, че щастието в домовете може да се развали именно от навика да се заяждаме. Мъжът търпи заяждането дълго време, но ако има шанс да се оттърве от него, би го направил. Ако се нуждае от мир, за да направи живота си по-поносим, мъжът ще го потърси някъде извън дома си. Вероятно и ще го намери.

В случай че съпругът иска да говори, Тайлър отново има теория :

Ако съпругът иска да обясни нещо на съпругата си, за да обогати общата й култура, тя трябва да го изслуша. Ако тя не прояви интерес и продължи да чете модното си списание, сигурно е, че рано или късно в къщата ще има размирици.

2. Лошото готвене праща съпруга в долнопробните кръчми

Тайлър отново има обяснение за ситуацията :

Срещите, следобедният чай, седенките и каквото и да е друго не са достатъчни извинения за това, че, когато съпругът ти се прибере, вечерята не е готова. Почистването и готварството са нужни във всеки един дом и всяка жена трябва да умее да ги прави. Щастието не би царувало в атмосфера на диспепсия.

Или го чуйте още по-лесно обяснено от д-р Уилям Джоузеф Робинсън :

Лошото готвене води до диспепсия, диспепсията води во раздразнение, което пък води до кавги и боричкания. Също така лошото готвене, което е често срещано в американските семейства, е един от главните фактори мъжът да ходи по кръчми.

Извод: Ако не искате мъжът ви да стане алкохолик, научете се да готвите идеално печена пуйка.

3. Бъди гореща пържола, а не евтино свинско месо

Като заговорихме за готвене, Тайлър има една добра метафора за теб :

Представете си една жена, която приготвя сочна пържола за мъжа си. Тя избира месото внимателно и за всеки случай оставя допълнително. Тя подбира най-добрите чинии и чаши, слага си най-сексапилното бельо и красиво украсява масата. И когато той се прибере, тя го посреща с усмивка и го докосва нежно. Сега, да кажем, че бельото е на чаршафите, върху добре украсената маса има белезници и като цяло мъжът се е възползвал от ''допълнителното''. Какво значи всичко това: съпруг, който не изневерява!

Сега си представете същата жена да готви на мъжа си трудно смилаеми и студени ястия, които не приличат на нищо и да бърше масата с мръсен парцал. Е, тогава никой не би се изненадал, че мъжът й често получава обаждания от офиса и често трябва да остава до късно на работа, за да изпуска вечерята.

Всичко това зависи от едно старателно приготвяне на вечеря!

4. Не бъди сексуален вампир или пък Фригидната Франи

Разбира се д-р Робинсън ни казва, че е възможно да „прегорим ястието", като станем сексуални вампири, вкарвайки мъжа в гроба.

Точно както вампирът изсмуква кръвта на спящата жертва, така и жената-вампир смуче от жизнеността на своят партньор. Трябва да се има предвид, че повечето жени вампирки са между 30 и 50 години, защото именно тогава те биват склонни да бъдат неразумни в исканията си, след като се оженят. Това обаче не значи, че няма такива жени на 20 и над 60 години!

Това не значи, че трябва да идеш на другия полюс. Ако половият акт не ти доставя доставя удоволствие, то значи си фригидна. „Трябва да му го обясня открито и често", би казала ти? Ами, иди на лекар по-добре.

Нямаш си идея, какво ще сториш на егото на половинката ти, ако той усети, че не те възбужда. Чуй д-р Робинсън и спаси брака си :

Сега, ако си фригидна, не бързай да информираш мъжа си за това. За мъжа няма
разлика в удоволствието от секса, независимо си дали сте фригидна или не, освен ако
той не го знае. А той няма да знае, ако не му го кажеш. А това, което той не знае, не би го наранило. Вземи под внимание този съвет, който е спасил хиляди жени от неприятности.

5. Розовите гащички са задължителни

По темата - за да се представим добре в спалнята, би било добре да сме облечени подходящо.

Бельото, разбира се, трябва да е безупречно чисто. Освен това, всяка жена трябва да носи най-качественото бельо, което може да си позволи. Цветът трябва да бъде за предпочитане розов. Дантелата и къдричките са харесвани от повечето мъже и са добавка към привлекателността.

6. Позволи му да се забавлява сега и тогава

Какво ще стане, ако твоят човек кръшне след брака? Според д-р Робинсън всяка жена реагира така, както сърцето й диктува. Все пак той е тук за нас и би било добре да се вслушаме в думите му :

Можеш да го превъзмогнеш! В случай че мъжът ти се ''отплесне'', чуй съвета ми - прости и забрави. Или още по-добре - прави се, че не знаеш. Това, че се случва мъжът да кривне от правия път, не значи, че не те обича вече. Възможно е дори да те обича повече от преди.

7. Съпругът ти е твоят Бос

Подходящо е да завършим с една проста баналност от известния проф. Джефрис и неговите евгенистки изследвания :

Правило номер едно - Уважавай съпруга си! В реда на нещата е достойният мъж да бъде както глава на семейството, така и на жената. Всяко пречупване на този ред говори за грешка във връзката или отклонение от правилното поведение !