Много често жените се ядосват на мъжете за едно и също нещо. Впоследствие нежните половинки научават избраника си да не повтаря грешката си, когато е с Нея. Това пише издание Yourtango и предлага списък с евентуалните мъжки издънки, които могат да отдалечат дамите от силния пол.

Спонтанността на мъжа обижда жената. Ситуация: Пиян мъж в бар. Пише смс „Искам да те видя сега". Той си мисли, че тя ще разчете смс-а по следния начин: „Щом иска да ме види толкова скоро, значи наистина иска да ме види". Жената обаче го разчита така: „ Ако той наистина искаше да ме види, щеше да разбери дали съм свободна много по-рано".

Момента след секс винаги е от решаващо значение. Не ставайте веднага от леглото, не пускайте телевизора, не си говорете глупости с приятел по телефона. Мъжете трябва да разберат, че жените просто се нуждаят от известно време, в което да са заедно след секс, няма значение дали ще говорят или не. Вниманието към жената не може да бъде отнето в първата минута след половия акт.

Жените не се нуждаят толкова от връзка, колкото мъжете си мислят. След като на жените са им разбивали сърцата достатъчно в гимназията и колежа, те стават по-предпазливи. И така те започват да предпочитат качеството пред количеството. През този период мъжете се изненадват, когато разбират, че жената се вижда и с други. След това осъзнават, че "може би жените не са тези нуждаещи се половинки, както си мислех. Може би държат отворени връзки, като мен".

Не се обади? Жената ще иска обяснение.
Ако мъж не се обадии с дни на приятел той е започне разговора със: „Здравй, съжалявам, че не се обадих досега...". Но ако е към жена...след няколко срещи... разговорът изглежда така: „Хей, как върви"? Винаги се предава една пасивна агресия, студенина, която със сигурност ще бъде запомнена от жената и ще бъде върната.

Жената не иска съвет всеки път. Тя иска просто утеха, а вие казвате нещо от рода: "Е, може би следващия път трябва да направиш...". Жената си мисли, че ѝ натякваш, че не го е направила от първия път. В момент, когато тя не е емоционално добре, най-доброто, което може да направите е просто да я прегърнете.