Есенно-зимните тенденции повеляват естествени и по-плътни вежди. За да ги оформите сами, са ви необходими молив или сенки за вежди в два тона и гел (пяна за коса). За да се харесате след процедурата, следвайте съветите на визажистите.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева   

За идеална форма първо трябва да се уточни началото на веждата.

Застанете пред огледалото на силно осветление, поставете вертикално тънък молив до ноздрата, продължете линията и вижте къде се пресича с вътрешния край на окото.
Тази точка е началото на веждата.
Почистете с пинсета излишните косъмчета извън границата. Края и ще определите, като поставите молива диагонално, тръгвайки от ноздрата към външния ъгъл на окото.

А къде ще е извивката?
Разделете веждата мислено на три части - първите 2/3 трябва да са насочени нагоре и да са по-дебели, а последната - надолу и леко по-тънка.

Преди почистването си направете топъл компрес, за да се отпуснат косъмчетата от корена. Отскубването тръгва от средата на дъгите.

Премахвайте космите един по един. Не отскубвайте повече от два или три от едната вежда, преди да махнете същото количество и от другата. За да намалите болката, придържайте кожата с едната ръка.

Не забравяйте златното правило - епилира се по посока на растежа на косъмчетата. Иначе рискувате да се сдобиете с рошави вежди.


Ако сте с редки вежди, на помощ идва гримът. Класика е моливът, който не бива да бие на очи. Лошото е, че се размазва и при жега се разтича. Особено внимателно трябва да го използват дамите с мазна кожа.

Единият вариант е да се избере по-твърд молив, а другият - да оставите молива за няколко минути в хладилника, за да се стегне и да не е прекалено мазен при нанасяне.

Сред най-честите грешки е черният молив върху по-редките вежди. Ако искате да удебелите линията им, подберете молив, който е с два-три тона по-светъл от цвета на косата.

Най-добри за естествена визия са сетовете с четчица и два вида специални сенки (пудра) за вежди, наподобяващи по консистенция очните. С по-светлите сенки се запълва празнотата между косъмчетата, а те се минават с тъмните.

Ще сложите в ред непокорните вежди с прозрачен оформящ гел. Ако нямате под ръка, използвайте пяна за коса. Съвсем малко количество впръскайте на върха на пръстите и разнесете върху веждите със специална четка за вежди. Ако нямате, почистете и подсушете тази от спиралата за мигли.

Не забравяйте, че разресването на веждите е толкова важно, колкото и на косата преди излизане.

Вера Камберова, Всичко за семейството


Зехтин, за да са гъсти

За редките вежди спасение са маслените маски.

Затоплете на водна баня 2 с.л. зехтин. След като се поохлади, напоете тампон и минете веждите. След 10 минути попийте излишъка.

Процедурата трябва да се прави веднъж седмично в продължение на два месеца.

Всекидневно масажирайте веждите в двете посоки и така няма да оредяват.