Ту топло, ту студено, времето в последно време не спира да ни изумява.

И докато вчера е било студено и е валяло сняг или дъжд, то днес е слънчево и топло. Пролетта несъмнено идва и с всеки следващ ден го усещаме по-ясно, но това не спира настинките и вирусите да ни провалят плановете и да ни повалят болни.

Сега ще ви предложим две чудесни напитки, за да се предпазите или в краен случай да лекувате неприятните грипозни състояния. Те са предоставени от Fitsugar.com, могат лесно да се направят у дома, вкусни са и ще ви помогнат да засилите имунитета си.

Първата напитка е успокояващ градински чай. За направата му са ви нужни: чаша и половина гореща вода, половин лъжичка сушен градински чай, половин лъжичка сушена мащерка, половин лъжичка настъргана кора от лимон, сокът на половин лимон, мед на вкус

Билките и кората от лимон се запарват за десетина минути в горещата вода. След това добавяте мед и лимонов сок. Пие се, докато е още топло.

Следващата напитка ще ви помогне да се излекувате по-бързо, ако вече усещате първите симптоми на грип или настинка.

Става дума за чай от джинджифил. Не веднъж сме ви писали за уникалните свойства на това растение, така че вече сте наясно колко е полезно.

За приготвянето на напитката ви трябват: почистен и нарязан на тънко корен от джинджифил (не голям, около 6 см дължина); няколко стръка лимонена трева (ако не ви се намира, може да заместите отново с настъргана кора); 6 чаши вода; 3 супени лъжици мед (ако искате питието да стане още по-сгряващо, може да прибавите и щипка чили)

Сложете джинджифилът, лимонената трева (корите) във вода да заврат. Отстранете от огъня и добавете меда. Оставете за петнайсетина минути да се накиснат хубаво всички продукти, след това прецедете и вече имате готова отвара.