• Разделят опашката на две различни гишета, за да няма нерви, а справки – срещу лична карта, а не по телефона заради измами
  • РЗИ не поставя противогрипни ваксини, а само срещу ковид, подчерта директорът

"Безобразие, внукът ми е инвалид и не е подвижен. Как ще се грабна аз с него от Пловдив да ходя до Стара Загора или Хасково? Не е честно и е абсурдно".

Това заяви гневна Славка Ламбова, която чакаше в петък на голямата опашка пред ТЕЛК в Пловдив. Нейният внук е парализиран и тя се чуди как ще отиде в друг град, ако изкуственият интелект го разпредели там.

"Проблемът е факт и е от месеци", потвърди директорът на РЗИ доктор Аргир Аргиров. Той знаел за случаи, при които преписки на пловдивски пациенти са разпределяни в Козлодуй.

В същото време пред ТЕЛК–а във втория град опашката е огромна, тъй като едни чакат за справка и идват да питат защо са пратени в други градове, а част от чакащите са дошли да подадат документи за освидетелстване.

"Стои се дълго, трябва да разделят опашките. Тези, които подават документи като мен, трябва да сме за отделно гише", заяви пред "24 часа" Георги Кузмов. По думите му щом хората търсят ТЕЛК, значи имат някаква болест и не може да висят прави дълго време.

Точно по тази причина директорът на РЗИ доктор Аргиров обяви, че вече няма да се чака на едно и също гише. "Тези, които подават документи, ще са отделно, а другите, които идват за справка ще са на второ гише, за да не се изнервят хората и да се създава напрежение", обяви той.

Аргиров подчерта, че справки ще се дават предимно срещу лична карта и все по–малко по телефона, за да не стават измами.

"РЗИ не поставя безплатни ваксини срещу грип", подчерта той. И обясни, че непрекъснато звънят хора да питат за това. Той посочи, че здравната инспекция поставя ваксини само срещу ковид. Според епидемиолози в момента заболелите са предимно с този вирус.

Ваксините срещу грип се изписват от личните лекари за пенсионерите, а всеки, който иска да си постави, си купува от аптеката, обясни доктор Аргиров. Абсурдно е и не е честно да ме пращат от Пловдив в Хасково или Стара Загора, казва Славка Ламбова от Перущица.

Абсурдно е и не е честно да ме пращат от Пловдив в Хасково или Стара Загора, казва Славка Ламбова от Перущица.
В ТЕЛК в Пловдив се чака дълго и много и затова шефът на РЗИ доктор Аргир Аргиров разделя опашката.
В ТЕЛК в Пловдив се чака дълго и много и затова шефът на РЗИ доктор Аргир Аргиров разделя опашката.
Шефът на РЗИ в Пловдив доктор Аргир Аргиров (в средата) обяви, че разделя опашките в ТЕЛК.
Шефът на РЗИ в Пловдив доктор Аргир Аргиров (в средата) обяви, че разделя опашките в ТЕЛК.
Опашките в ТЕЛК в Пловдив са всекидневни и постоянни.
Опашките в ТЕЛК в Пловдив са всекидневни и постоянни.