Не гледам телевизия и рядко говоря по телефона

"Добре съм, дъщеря ми Неда се грижи за мен! Непрекъснато бдят лекари над мен, но се чувствам прекрасно. Не гледам телевизия и рядко говоря по телефон. Просто очаквах доктор да ми звънне и затова ви вдигнах."

Това каза топжурналистката Маргарита Михнева, която преди седмица стана на 72 години.

С прораснали корени, но в добра форма е Марги
С прораснали корени, но в добра форма е Марги

Топфотографите на вестника щракнаха разследващата журналистка да върви с дъщеря си Неда под ръка с усмивка на уста.

"Няма да коментирам здравословното си състояние", лаконична бе пред нас Михнева.

Маргарита се чувства добре в компанията на дъщеря си
Маргарита се чувства добре в компанията на дъщеря си

В публичното пространство излезе новината, че Михнева е в хоспис, в тежко състояние и в нестабилно психично състояние. За добро или зло, журналистката не каза да е точно така. Видимо Михнева не е сама, а дъщеря й Неда бди над нея и се грижи майка й да получава адекватна помощ.

Под ръка с Неда и в елегантно сиво се движи журналистката
Под ръка с Неда и в елегантно сиво се движи журналистката

Преди година Михнева планираше да отиде да навести второто си внуче в Швейцария. Затова тя сподели пред вестника. Момченцето Тео бе гордостта на баба си. То е второ за дъщеря й.

Михнева ходи сама и без придружител
Михнева ходи сама и без придружител

"Хубаво е, че щерка ми избра да живее в подредена страна, където нещата са регламентирани. В България щеше да й е много мъчно. Изненадаха ме с второто внуче - не чаках да се появи толкоз бързо, само че всичко е Божа работа. Разликата с Леона-Маргарита - внучката ми, е годинка и два месеца, само че ще се оправим. Тъкмо двете деца едновременно ще бъдат отгледани. Няма думи, с които да опиша щастието си", сподели ни Маргарита, когато се роди второто детенце.

Двете жени се отправят към къщи
Двете жени се отправят към къщи

На този етап журналистката не смята да живее за постоянно в Швейцария при семейството на Неда, тъй като самотата в София никак не я плаши.

Михнева се прибира за обяд с Неда
Михнева се прибира за обяд с Неда

Михнева се радва на "дребната си пенсия", по думите й, която страната обилно й е отпуснала, и често може да бъде забелязана на пазар в кварталните магазини - даже имала пенсионерска пазарска количка. "Цял живот работех, уволняваха ме, гонеха ме и защо? За да получавам малка пенсия", споделя тогава Маргото.

"Неда е почетен учител по тенис в най-скъпото частно учебно заведение в света - влиятелния швейцарски лицей "Льо Розе". Мястото си във влиятелното школо Неда Михнева спечелила без връзки, след тежък конкурс с още 50 претенденти от пет континента. В колежа учат над 500 деца, най-вече наследници на най-богатите европейски и американски семейства", горда с дъщеря си е Маргарита.

Маргото отваря дома си за Неда
Маргото отваря дома си за Неда

Неда е плод на любовта на Михнева с някогашния състезател, тенис легендата Петър Михнев. Двамата са разведени, а той има друг брак и син на име Петър, който също се занимава с тенис.

Дъщерята е неотлъчно до майка си
Дъщерята е неотлъчно до майка си

Въпреки всепризнатата й хубост Михнева признава, че цял живот се е чувствала сама и зле придружена от страна на мъжете до нея. "Всички уж много влюбени в мен, пък аз все нещастна. Явно толкова са ме и обичали тези мъже, след като са ме разочаровали и в крайна сметка сме се разделили. Не мога да кажа за някого, че съм го обичала много. Може да е наивно, но аз все още чакам голяма любов. Имам чувството, че тя мина покрай мен и ме подмина", казва с днешна дата журналистката, която продължава да разчита само на себе си.

"Държа се благодарение на ината си. Което не е женствено, а е тъжно", казва гордата Маргарита Михнева.